Резултати от търсенето " терапия с магнезий "

Терапия с магнезий

Защо козметична терапия с магнезий.

Магнезият е микроелемент, важен преди всичко за правилното функциониране на нервната и мускулната, сърдечно- съдовата система, както и участва в обмяната на веществата на клетъчно ниво. Успоредно с това има много благопрично въздействие върху кожта и подпомага борбата с голям брой кожни проблеми в това число и псориазис.
Пътищата за набавяне на магнезий са чрез храненето и трансдермално (абсорбира се през кожата) Но няма свойството да се натрупва в организма, не се образуват резервни депа. Това обстоятелство, плюс факта, че много лесно се отделя от организма през кожата в процеса на потене, създава предпоставки за недостиг на този минерал.

Вече има салони, които започнаха да предлагат т.н. терапии с магнезии. Обикновено те включват магнезиев пилинг, с който разбира се, се цели дълбокото почистване на кожата, както и отваряне и почистване на порите. И последващ масаж със специално магнезиево олио, което цели да насити кожата и подкожието с този толкова необходим елемент. Ефектът е както общ за цялото тяло, и неговите минерални нужди, така и локално, като се изразява в чудесна хидратация и подхранване на кожата, омекотяване и успокояване. Ако страдате от мускулни схващания, масаж с магнезиево олио би могъл да се окаже невероятно полезен за вас. Наблюдава се и лек, деликатен избелващ ефект. Терапията е подходяща за всякакъв тип кожа

Противопоказания: установено е, че при прием на голями дози магнезии ПРЕЗ УСТАТА, се повишава рискът от образуване на бъбречни камъни и др. И въпреки, че при интрадермалния внос на магнезий няма риск от предозиране, то следва при пациенти с тежки бъбречни и сърдечно- съдови заболявания процедурата да се прилага след консултация с лекар.

 

Намерете салон който предлага услугата: терапия с магнезий

Вижте повече...